SOS Beugel

De praktijk is ALTIJD gesloten tijdens officiële feestdagen.

 

 

Tijdens praktijkuren

Voor pijnklachten of een kapotte beugel is er iedere maandag t/m donderdag tussen 8.00 uur en 8.15 uur “vrije inloop”. Het is wel aan te raden van te voren de praktijk te bellen, want de praktijk kan onverwachts ook een dagje gesloten zijn.

In de avond of in het weekend

Heb je een probleem op vrijdag of in het weekend dat niet kan wachten, luister dan het antwoordapparaat (026-3213118) af om de gegeven instructies op te volgen.
Houd pen en papier bij de hand voor het noteren van de gegevens!

Het overgrote deel van de klachten met de uitneembare en vaste beugel behoeven geen directe aandacht maar kunnen wachten tot de volgende dag of tot na het weekend. In onderstaand schema staat aangegeven wat je kunt doen bij de meest voorkomende klachten.

Hier enige tips:

Doe er een bolletje was of suikervrije kauwgom op en bel voor een afspraak. Als het weekend of vakantie is, kan je de draad afknippen met een nagelschaartje. Klik hier voor een instructievideo.
Beugel uitlaten en bel na het weekend voor een afspraak. Meestal kan de beugel gerepareerd worden.
Beugel uitlaten en bel na het weekend voor een afspraak. Er moet iets van de beugel worden afgeslepen.
Als het niet erg stoort, kan je het laten zitten en bel na het weekend voor een afspraak. Als het wel stoort, doe er dan een bolletje was of suikervrije kauwgom op (klik op het instructiefilmpje hierboven). Stop met het dragen van elastieken.
Knip het uitstekende stukje elastiek af en bel na het weekend voor een afspraak.
Als je een buitenbeugel eraan vast moet maken: De buitenbeugel niet meer dragen. Doe er evt. een beetje was of suikervrije kauwgom op en bel na het weekend voor een afspraak.