Eerste consult

Om een afspraak te maken voor een 1ste consult heeft u geen verwijzing nodig van uw tandarts. Het liefst zien we de jonge patiënten in de leeftijd van elf tot twaalf jaar. Op deze leeftijd kunnen we een goede inschatting maken welke beugelbehandeling het beste is voor uw kind. De wisseling hoeft niet altijd voltooid te zijn om een beugelbehandeling te kunnen starten. Bij twijfel bent u natuurlijk altijd van harte welkom, zodat we u goed kunnen informeren.

Eerste consult

Tijdens het eerste consult zal de specialist de situatie van uw gebit, de kaken en het gezicht klinisch beoordelen. We vragen u naar uw verwachtingen en uw medische geschiedenis. Vervolgens zullen we in grote lijnen de mogelijkheden van orthodontische behandeling met u bespreken.
De conclusie van het eerste consult kan zijn dat behandelen (nog) geen zin heeft. Wanneer een behandeling wel zinvol is, volgt een uitgebreid onderzoek alvorens we een beugel plaatsen.

Om een afspraak te maken voor het eerste consult, klik op de knop bij online diensten (linksonder op deze pagina), “Inschrijven nieuwe patënt” en vul uw gegevens in en klik op verzenden. U ontvangt dan van ons een e-mail met een datum en tijdstip voor dit 1ste consult, indien u geen e-mail adres invult dan ontvangt u een bericht per post. U kunt ons natuurlijk ook altijd bellen (026-3213118).

De code F121A wordt gedeclareerd bij een eerste consult (de orthodontie tarieven zijn vastgesteld door de NZa).

Uitgebreid onderzoek

Tijdens het eerste consult hebben we al een indruk gekregen van de staat van uw gebit. Om precies te weten wat de mogelijkheden zijn, is een uitgebreid onderzoek nodig. Tijdens de tweede afspraak worden er digitale röntgenfoto`s en lichtfoto’s van het gezicht en de mond gemaakt.
Ook worden er gebitsafdrukken gemaakt (het ‘happen’).

Vervolgens stellen we een persoonlijk behandelplan op dat tijdens het derde bezoek met u zal worden besproken.

De code F125A, F126A, F155A, F156A, F157A, F158A worden gedeclareerd bij een uitgebreid onderzoek (de orthodontie tarieven zijn vastgesteld door de NZa).

Bespreken behandelplan

Als het behandelplan gemaakt is, nodigen we u uit om het met ons te komen bespreken. We bespreken welke beugel(s) nodig zijn, de voor- en nadelen van de behandeling en eventuele alternatieven. Tevens wordt de geschatte behandelduur aangegeven en krijgt u een gespecificeerde kostenraming. Er is alle tijd om vragen te stellen. Vervolgens informeren we uw eigen tandarts over de stappen die genomen gaan worden.